Параграф22 Daily

§22 Новини

Неврохирург напуснал МБАЛ-Благоевград заради неудовлетворени кредитори, крие се в Испания

Благоевградският неврохирург Александър Буховски, който през 2011 г. мистериозно напусна МБАЛ-Благоевград и заминал за Испания, е сторил това за да се спаси от неудовлетворени кредитори, съобщава "Струма". Освен на свои колеги от болницата, той дължи много пари и на банка ДСК, където през 2008 г. е ипотекирал апартамента си, заедно с офис в същата сграда.

След като чакала 6 години докторът да почне да се издължава, кредитиралата го банка наела частен съдебен изпълнител за събиране на вземането си. Шукри Дервиш вече е обявил имотите на доктора за публична продан. Наддаването за жилището от 56 кв. м започва от 61 161 лв., а за офиса от 30 квадрата стартовата цена - от 41 805 лв. Финансовите проблеми на лекаря дават обяснение и за мистериозното му напускане на работа преди 3 години. В началото на лятото на 2011 г., д-р Буховски обявява, че има 100 дни полагаем отпуск и смята да ги използва всичките. На 20 октомври изненадващо си взима 6-месечен неплатен отпуск и напуска страната. След това обслужването на пациентите в Пиринско се извършваше само от един неврохируг - д-р Любен Кавраков, но няколко месеца по-късно и той се пенсионира.

Междувременно става ясно, че Буховски е заминал с приятелката си за Испания и все още не работи нищо. Според българи, върнали се от иберийското кралство, докторът признавал, че дължи толкова много пари на хора и на институции в Благоевград, че не можел и да помисли да се прибере в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във