Параграф22 Daily

§22 Новини

Незаконни оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и близо 2000 л алкохол без бандерол иззеха в Разград

Криминално проявен и осъждан мъж от исперихското село Райнино е задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие при специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена днес от служители на ОДМВР – Разград и РУ – Исперих, под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. В хода на предприетите процесуално-следствени действия, в имота на 58-годишния мъж са открити и иззети три нерегистрирани по надлежния ред пушки, 144 боеприпаса за нарезно оръжие и 98 патрона за гладкоцевно оръжие. На същия адрес са установени и 20 ловни трофея от сръндак и благороден елен,  придобити по незаконен начин, както и 1700 литра алкохол без акцизен бандерол.

В  рамките на акцията са извършени претърсвания на имоти и в селата Свещари, Вазово и Къпиновци. Установено е, че собственикът на имот в Къпиновци незаконно е придобил и укривал в дома си нерегистрирано по надлежния ред пистолет с неустановена марка и модел и 10 боеприпаса калибър 6х35 мм. В частен дом в село Вазово са открити и конфискувани 100 литра ракия без акцизен бандерол.

По време на проведената специализирана полицейска операция са образувани две досъдебни производства по чл. 339, ал. 1 и по чл. 234, ал. 1 от НК и две проверки.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в селата. Проверени са общо  84 души и 60 моторни превозни средства. За установените нарушения по ЗДвП са съставени са 27 фиша и 9 акта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във