Параграф22 Daily

§22 Новини

Незаконно култивиране на наркотични растения е пресечено в Сливен

Незаконно култивиране на наркотични растения е пресечено при спецакция на ОДМВР – Сливен. Иззети са заготовки с разсад, растителни добавки, торби с  амониев нитрат, както и самоделни сушилни системи. Задържани са двама мъже.

Специализирана полицейска операция срещу производството на наркотични вещества е проведена вчера от служители на ОДМВР – Сливен. В хода й е установено култивиране на марихуана в Сливенския Балкан. На труднодостъпен планински терен, на около 1000 метра надморско равнище, между дърветата, полицейските служители открили засети наркотични растения. От мястото са иззети заготовки с разсад, растителни добавки, торби с амониев нитрат и други вещества, необходими за отглеждането на марихуана. Незаконното култивиране на растенията е пресечено в начален етап.

При специализираната операция са задържани двама млади мъже от Сливен. Единият от тях - И.Ж. /27 г./, е арестуван на място, докато полага грижи за насажденията, а 26-годишният И.В. е установен в близост до обособения като нива терен.

При последвалите процесуално-следствени действия на адреси в Сливен и в новозагорското село Конево са намерени самоделни сушилни системи, суха листна маса, електронна везна и други предмети, свързани с престъплението.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Сливен.

Успешната реализация е в резултат на прилаганите от ОДМВР - Сливен системни мерки срещу производството на наркотични вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във