Параграф22 Daily

§22 Новини

Незаконно притежаван боен арсенал и наркотици иззеха полицейски служители при спецакция в Еленско

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе вчера на територията на РУ – Елена, под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново, която се провежда във връзка с указанията на Главния прокурор за решителни действия за противодействие срещу битовата престъпност.  Операцията е реализирана с участието на служители от РУ – Елена и ОДМВР – В. Търново.

В хода на операцията са образувани две досъдебни производства, три преписки, проверени са 45 автомобила и 70 граждани. Съставени са 6 акта и са наложени 20 глоби по фиш. Заснети са 36 видеоклипа за скорост.

В хода на специализираната операция, при проверка в неурегулиран имот в с. Средно село, обитаван от 52-годишен мъж от с. Новогорци, известен на полицията и осъждан, и 42-годишна жена от Варна, в едно от помещенията са установени 8 късоцевни огнестрелни оръжия (6 бр. пистолети Макаров, 1бр. пистолет Байкал, 1 бр. пистолет Маргони, 22кал) и  едно дългоцевно оръжие – карабина "ИЖ" 18 МН, кал.223 ремингтон, като всички са със заличени номера и 152 боеприпаса за тях, и без необходимите разрешителни за дейности с тях.

Оръжията и боеприпасите са иззети.

В друго жилище, ползвано от същото лице са намерени наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във