Параграф22 Daily

§22 Новини

Няколцина били ранени при нападение с нож в германски влак

Няколко души са ранени при нападение с нож във високоскоростен влак в германската провинция Бавария, съобщиха от местната полиция и добавиха, че предполагаемият извършител е арестуван. "По предварителна информация няколко души са били ранени", се казва в изявление на полицията в Ноймаркт ин дер Оберпфалц, като се уверява, че "сега няма повече опасност".

Вестник "Билд" съобщи, че най-малко трима души са били ранени, двама от които сериозно. Говорителка на полицията заяви, че животът на никой от тях не е в опасност. Полицията съобщи, че е арестуван един мъж, без да дава повече подробности.

Високоскоростният влак ICE беше спрян на гарата в град Зойберсдорф в южната част на страната. Влакът е пътувал между германските градове Регенсбург и Нюрнберг рано сутринта. Движението на влаковете между Регенсбург и Нюрнберг е преустановено. На място е разгърната мащабна полицейска операция.

През последните години Германия е изправена пред двойна терористична заплаха от страна на джихадистки и дясноекстремистки групи. От 2015 г. насам бяха извършени няколко нападения. На 25 юни тази година трима души бяха убити, а други петима бяха ранени при нападение с нож, извършено от сомалиец във Вюрцбург, в Южна Германия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във