Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма бедстващи хора на територията на област Видин

Заместник - главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на направление „Оперативни дейности“ в ГДПБЗН Първан Секиранов пристигнаха във Видин, за да се запознаят на място с оперативната обстановка на територията на областта. 46 населени места в областта към момента са с прекъснато електрическо захранване, причината е обледяване на проводниците.

Зам.- главният секретар на МВР Георги Костов увери областния управител и представителите на местната власт, че вътрешното ведомство, в рамките на своите компетенции и възможности, ще оказва денонощно съдействие в населените места на областта.

По-рано, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и областният управител на Видин Момчил Станков участваха в изнесено заседание на Областния и Общинския кризисни щабове, свикано в Белоградчик по повод усложнената обстановка. Бедстващи хора няма, уточни министър Петкова. Екипи на пожарната и пътното поддържане работят за почистването на пътищата от паднали дървета и клони. Мобилизирани са всички институции, които имат отношение към  овладяване на ситуацията.

В населените места с прекъснато електрозахранване има полицeйско присъствие, уточняват от ОДМВР-Видин. През последното денонощие на територията на РУ-Белоградчик не са регистрирани криминални престъпления, пътнотранспортни произшествия и пожари с материални загуби.

Facebook logo
Бъдете с нас и във