Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма да разпродават активи на бившото бургаско предприятие „Хляб и хлебни изделия“

Не планираме да разпродаваме сградния фонд и имотите на бившето предприятие „Хляб и хлебни изделия“. Това коментира пред БНР – Бургас управителят на „Бургаски пазари“ Живко Панайотов, където се вля хлебозаводът. Имотът за над 14 дка, който продаваме в промишлена зона „Север“ не ни е необходим, но това не означава, че разпродаваме сграден фонд на бившето предприятие, посочи Панайотов, сочи Радио-Бургас.

Има инвеститор, който предлага добри условия и ще вложи близо 2 милиона лева в този парцел, добави той: „Не става дума за сграден фонд, а става дума за имот, върху който няма сгради. Няма складова база, това са открити площи, които, към момента, не се използват, поне от „Бургаски пазари“ за нищо. „Хляб и хлебни изделия“ не се разпродават сградния фонд! За нас е много по-добре да отдаваме под наем, отколкото да продаваме“.

Бившето предприятие има три банкови кредита и задължение към доставчици. С парите от този имот, който е ипотекиран, ще бъде погасен заем и ще останат свободни финансови средства, добави Живко Панайотов. Предприятието се стабилизира и не планираме съкращения, категоричен е той: „В никакъв случай не говорим за намаляване на персонала. Не пристъпваме към това. Ако ще има съкращаване на длъжности, те ще са предимно административни, докато работният персонал се запазва“

Бившият хлебозавод не произвежда хляб, производството беше закрито. Функционира само кухнята в „Меден рудник“, която захранва патронажа, млечната кухня и детски градини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във