Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма да се съкращават полицаи, социалните придобивки се запазват

Под ръководството на министър Цветлин Йовчев днес в столицата се проведе четвъртото регионално съвещание на МВР по въпросите на противодействието на престъпността, охраната на обществения ред и оптимизиране на оперативно-издирвателната и патрулно-постова дейност. В съвещанието взеха участие главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, ръководни служители на МВР, ГДНП, ГДГП, ГДПБЗН, дирекции в МВР, СДВР и областните дирекции София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив и Пазарджик.


Министър Йовчев припомни на ръководните служители основните цели и приоритети, залегнали в Програмата на МВР в рамките на програмата на правителството Държавност, развитие, справедливост . Сред тях са ефективно противодействие на престъпността, структуриране на системата за защита на националната сигурност, гарантиране на законността в дейността на МВР, ефективно управление на финансовите и материални ресурси и не на последно място - повишаване на общественото доверие. Вътрешният министър представи и основните стъпки на стартиралата реформа, които чрез оптимизиране на работните процеси на планиране, управление, отчитане и контрол на дейностите вече водят до по-висока ефективност и по-добри резултати.


Министър Йовчев категорично подчерта, че няма да се съкращава съставът, който извършва основните дейности в министерството и ще се запазят социалните придобивки на служителите.


Със заседанието днес приключиха планираните регионални съвещания на МВР, като досега такива бяха проведени в Бургас, Варна и Враца. До края на месеца се предвижда Национално съвещание на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във