Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма искане за арест на Пеевски в прокуратурата и в МВР

В прокуратурата няма постъпило искане от австрийската полиция за задържане на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това съобщи директорът на Дирекция "Публична дейност" на Главната прокуратура Малина Александрова и уточни, че искане за задържането му може да бъде отправено от австрийската полиция до МВР, а по адресна регистрация на лицето може да бъде отправено искане и до Софийския градски съд. Същевременно от Софийския градски съд(СГС) и МВР съобщиха, че в двете институции също не е постъпвало искане за задържането на Делян Пеевски.


От СГС уточняват, че в дейността на съда не се включва провеждането на арести и не е в неговите правомощия да иска такова. "Не съм пращал такъв есемес, не съм отправял никакви заплахи към Василев, отдавна нямам никакви контакти с него. Няма и да имам", заяви пред Агенция ПИК депутатът от ДПС Делян Пеевски по повод публикацията на "Дер Щандард", че полицията във Виена е поискала ареста му заради заплахи срещу бизнесмена Цветан Василев. "Призовавам го обаче през вашата медия да си дойде най-после, стига се е крил като мишка. Да дойде и да каже на българския народ къде са парите му", продължава Пеевски.


Депутатът посочва, че в главата му не се е раждала "такава гнусна идея" - да предложи 5 млн. долара за главата на Цветан Василев. Според Пеевски авторът на статията Маркус Бернат е близък на Цветан Василев и става въпрос за платена кампания срещу него.


"Самият Василев се е хвалил по мои сведения, че плаща на този Маркус заплата от 15000 евро на месец, представяте ли си?", казва Делян Пеевски.


Той е категоричен, че банкерът е близък и с шефа на австрийския отдел за борба с организираната престъпност - Ернст Гайгер, както и с австрийския бизнесмен от израелски произход Барак Алон.


По думите на Пеевски Василев "пише сериали" с "тези приятелчета-клакьори". "Алон, Гайгер и Василев пишат сериали, живеят в сериали, продуцират сериали", твърди депутатът от ДПС. Той заяви категорично, че ще подаде сигнал в прокуратурата "за набеждаване в престъпление".


"След малко ще подам сигнал до прокуратурата за набеждаване в престъпление - заговор за убийство, срещу всички гореспоменати лица - Василев, Гайгер, Бернат. За разлика от Василев, аз се доверявам на компетентните органи и то на компетентните органи в България, и не се занимавам с турски сериали", изтъква Делян Пеевски.


Депутатът от ДПС не за първи път заявява категорично, че се доверява напълно на компетентните органи в страната.


"Отнасям се с пълно доверие към правораздавателните органи, които през последните два месеца работиха усилено, професионално и най-вече дискретно". Така депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира задържането на тримата мъже, обвинени в опит за неговото убийство. След като съдът ги освободи с мотив, че няма никакви доказателства, прокуратурата протестира, но впоследствие отказа да поддържа тезата си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във