Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма кандидати за шеф на Апелативен съд - Пловдив

Няма желаещи да участват в надпреварата за председател на Апелативен съд-Пловдив. На 20 май изтече срокът за подаване на документи за шеф на съда, но кандидати няма. Това означава, че ще бъде открита нова процедура за избор от Съдийската колегия. Мандатът на сегашния ръководител Магдалина Иванова изтича тези дни. Това е първият ѝ мандат и тя имаше право да участва за втори, но вероятно се е отказала, сочи Lex.

Магдалина Иванова беше избрана за административен ръководител на Пловдивския апелативен съд (ПАС) на 29 май 2014 г. По онова време тя беше зам.-председател на окръжния съд в града. Висшият съдебен съвет я предпочете пред тогавашния ръководител на ПАС Георги Чамбов.

Липсата на желаещи да оглавят Пловдивския апелативен съд е любопитна предвид факта, че доскорошният председател на Окръжен съд-Пловдив Веселин Хаджиев също се отказа от втори мандат на поста. Първоначално той подаде документите си, но впоследствие ги оттегли с мотив – здравословни проблеми.

При откритата нова процедура се яви само шефът на районния съд в града Иван Калибацев, който четири месеца по-рано получи доверието на СК на ВСС за втори мандат като ръководител на РС-Пловдив. Изборът е насрочен за 26 юни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във