Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма обвинение за подкуп срещу сестра ми, сочи адвокат Ченалов

Съдия Ченалова коментира и обвиненията за взет от нея подкуп от енергийна компания в размер на 690 000 лева в предаването "На светло" по Нова телевизия. „Един свидетел твърди това, той бе доведен от прокуратурата, това е все едно аз да посоча човек, който говори нещо и всички да му повярват”, каза тя.

Според адвокат Ченалов няма повдигнато обвинение за взимане на подкуп към неговата сестра. „Дори да има дадени пари към един съдия, нали след неговото решение има друга инстанция, има други съдии, които ще си кажат думата, на всички ли ще се дават пари”, посочи като пример адвокатът.

Той бе категоричен, че няма обвинения, а хвърлени твърдения в обществото на базата на думите на едно лице. Съдия Ченалова от своя страна обясни атаката срещу себе си с неправомерната намеса на френския посланик, което „е престъпление по френските закони”.

Тя призна, че безспорно има съмнителни прояви в съдебната система, свързани с работата на магистрати, но не свърза работата си с подобна практика. „В ареста видях служители в системата, които са запазили достойнството си и се държаха добре с всички, държах да кажа това непременно”, каза още Ченалова.

 "Вероятно съм навредила на някого, но поредицата от дисциплинарни производства в повечето случаи са абсурдни", уточни съдията. Според нея, работата й е отделена в отделен пункт в доклада за цялостната работа на Софийски градски съд. "Чух позицията на Сотир Цацаров за работата на прокурорите, но срещу това застана думата на съдия от съда, който определи работата на прокуратурата като "не толкова добра", посочи Ченалова.

Според нея, прокуратурата е застанала срещу българския съд, което може да се приеме и като война. Ченалова отрече да е ходила на яхтата на българския бизнесмен Ангел Божилов

Facebook logo
Бъдете с нас и във