Параграф22 Daily

§22 Новини

Няма реална опасност за Бойко Борисов, да уволни своите PR-и, каза Димо Гяуров

„Държавата, в която посред бял ден могат да използват „Калашници” в магазин с много хора, е такава държава, в която може и премиерът да бъде заплашван. Оказва се, че това да те пази Националната служба за охрана, не е никаква гаранция. Фактът, че пликът с куршума се е оказал на бюрото на премиера, показва, че НСО е една служба, която трябва да се отстрани. Щом министър-председателят и депутатите могат да бъдат заплашвани с убийство, какво остава за обикновените хора? И се оказва, че една женица с метла напада нападателя си и успява да го изгони от магазина. Дали всички не трябва да се въоръжим с метли?”, пита в студиото на „Здравей, България” по НоваТВ бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

„Повечето хора смятат, че това е ПР акция, а не истинска заплаха. Ако това е така, премиерът незабавно трябва да уволни всичките си пиари. Но аз не вярвам, че те не си дават сметка, че такава новина за писмо с куршум, проникнало в Министерския съвет, може да доведе до някакви възхитителни реакции в стил „Браво, юнак!” Разбира се, че такива реакции няма. Реакциите са други – по-скоро на чувство за безредие, лична несигурност и за хаос в държавата. Според мен заплахата към премиера Борисов е реална”, коментира журналистът Анна Заркова.

Относно заплахата срещу Делян Пеевски и гардовете от НСО, които вече го охраняват, журналистът Стефан Ташев посочи: „Това е трети атентат, готвен срещу Пеевски”. Информацията за готвеното покушение срещу депутата от ДПС е постъпила в МВР по делото за опита за убийство на Алексей Петров.

„Заплахата с изпратеното до премиера Бойко Борисов писмо с патрон е „доста глупав PR”, обаче смята бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

„Това не е дело на Борисов. Някой му е направил мечешка услуга”, коментира още Гяуров. Той изрази сериозни съмнения в това, че ако някой наистина иска да посегне на живота на министър-председателя, ще го заплашва и ще рискува с тези си действия да бъде заловен. „Всичко това е посегателство спрямо интелекта на публиката – някой се опитва тежко да ни заблуди, че има дестабилизация в държавата”, каза още Гяуров.

Назначаването на охрана от НСО на Делян Пеевски екс-разузнавачът определи като опит депутатът от ДПС да бъде „направен важен”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във