Параграф22 Daily

§22 Новини

Николай Банев: 20 месеца ме държат под строг тъмничен режим!

ОБРЯВАМ

Подсъдимият Николай Банев заяви, че 20 месеца е държан под строг тъмничен режим.  Той обяви това в началото на днешното заседание в Специализирания наказателен съд.

При явяването си в съдебната зала Банев се отказа от всички свои защитници до момента по воденото срещу него дело. Обвиненият в ръководене на организирана престъпна група, пране на пари и държане на боеприпаси, поиска 30 минути почивка, за да може да говори с адвокатите си. Той твърди, че не е могъл да общува с тях 5 месеца. В крайна сметка Банев преупълномощи досегашните си защитници и те продължават да го защитават. По време на заседанието Банев поиска да даде обяснения, в които определи делото като бутафорно.

Той се оплака и от репресия. Бизнесменът поиска съдът да му покаже документ за изискуеми и неплатени данъци, за да се оправдае задържането му, за което твърди, че нямат доказателства. В края на изказването си бизнесменът поиска отвод на съдията и прекратяване на делото. Всичко това беше отхвърлено от съда и определено като неоснователно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във