Параграф22 Daily

§22 Новини

Николай Банев губи дискотека, дължи 400 000 лв. данъци

Бизнесменът Николай Банев губи дискотека „Вижън” в Созопол заради дългове към общината за 426 000 лв. Съдия-изпълнител я продава на търг. Дължимите суми са за периода 2010 - 2014 година, съобщиха от община Созопол. По-рано Банев се оплака пред медиите от кмета на града заради "поредно престъпление на Панайот Рейзи и неговата престъпна шайка". В отговор от общината огласиха дълговете на милионера и заявиха, че предприемат принудително събиране на дължимите суми.

Като собственик на "Хелиос тур", в чиито активи е дискотека "Вижън", лицето Николай Банев дължи на общината данък върху недвижим имот 81 315,56 лв., такса битови отпадъци 342 853,74 лв., както и туристически данък 2719 лв., сочат сметките на община Созопол. Преди 2 г. бизнесменът бил предупреден да се издължи и той обещал да го направи. "Към момента това не е направено въпреки уведомителните писма. Община Созопол предприема принудително събиране на дължимите суми, заради уважението към останалите изрядни данъкоплатци на територията на общината", категорични са от екипа на кмета.

Съдия-изпълнител Ивелина Божилова е насрочил публичен търг за заведението, който ще стартира на 28 август. Началната тръжна цена на дискотеката е 700 хил.лв.  Имотът се състои от парцел – 3 414 кв.м и две стради – 950 кв.м и 151 кв. м.  Офертите на кандидат-купувачите се приемат и огледите се правят до 27 август. На следващата дата в 9 ч. те се отварят.

От общината съобщиха още, че са извършени неколкократни проверки на местата за настаняване и местата за хранене в къмпинг "Каваци", чийто собственик е Николай Банев. Общинските служители са направили предписания, за които крайният срок за отстраняването им изтича на 30 август т.г.

Бившата дискотека "Каваци" и бившият ресторант "Каваци", чиито сгради съществуват в имота, работят без нужната категоризация, което налага след изтичане на крайния срок от предписанието, заведенията да бъдат глобени.

От общинския пресцентър съобщават, че на територията на къмпинг "Каваци" се намира и т.нар. пречиствателна станция, която е построена от "Балкантурист" през 1988 година. Пречиствателното съоръжение няма разрешително за работа, а при направената проверка от служители на община Созопол се установи, че то не работи и няма експлоатационен персонал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във