Параграф22 Daily

§22 Новини

Николай Радулов: Затворът не е превъзпитал никого, пандизчиите управляват зад решетките

Днес погребват 7-годишната Кристин Георгиева, която беше убита в сливенското село Сотиря. Вечерта от 17 часа ще има бдение в нейна памет пред кметството в Сливен с искане за най-строга присъда за виновника за смъртта ѝ.

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви ден на траур в цялата община. "В повечето селища, в които се случват престъпления, извършителите са ясни, но няма кой да вземе мерки", каза в ефира на "България сутрин" експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов. По думите му вероятно никой не е подавал официален сигнал за Мартин, защото това свършвало с разхождане по всички институции на съответния човек.

Той допълни, че предположенията, че статистиката е за намаляващи престъпления, вероятно не са истина. Цари страх, дори на местата където има полицаи, те не успяват да минат често на оглед. Идват избори и пак се заговори за справяне с престъпността, подчерта Радулов. "Неприятно е, но този човек вероятно няма да бъде пожален от съкилийниците си, защото с изнасилвачите се случват ужасни неща в затвора. Той не е превъзпитал никого! Това е школа, от която те излизат по-квалифицирани престъпници отпреди да влязат там. На изхода просто са по-опитни", обясни експертът.

Николай Радулов посочи също, че местата за излежаване на присъди се самоуправляват от затворниците поради липса на служители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във