Параграф22 Daily

§22 Новини

Нинова: 12 министри си отидоха за корупционни скандали, но няма осъдени бушони

Соцлидерката Корнелия Нинова представи мотивите на вота на недоверие по темата корупция. Тя отново поиска оставката на кабинета "Борисов 3" и обобщи, че 12 министри и 7 тези заместници са си отишли заради корупционни скандали. По думите й те се оказали бушони, които обаче останали без присъди.

Нашата цел е правителството на Бойко Борисов да падне, но не за да седнем във вашите кресла, а да разградим модела на управление и да си върнем държавността, обяви соцлидерката.

Тя изреди емблемите, според нея, на управлението на Борисов, които наричаме "гейт" - Апартаментгейт, Митници гейт, Алепу гейт, Чекмедже гейт и др. "Корупцията е заложена в законите умишлено, внасят се лобистки закони и в тях се защитават частни интереси", установи Нинова, като посочи, че в същото време управляващите са сформирали 47 институционални структури за борба с корупцията.

Нинова обвини и медиите, които "внушавали величието на диктатора". Отново поздрави протестиращите, които се освободили от страха. "Мафията се храни от страха и се пази от бухалка. Моделът "Борисов" наказваше всеки инакомислещ с лъжи и компромати, с уволнения и рекет, а в последните дни развъртяха бухалката, биха младеж, окован в белезници", защити студента от Хага тя, който е внук на бивш депутат от БСП от 37-то Народно събрание. "Вчера министър-председателят употреби словоблудство, обвинявайки дядото на момчето за това, че не е могъл да учи в Хага", коментира репликата на премиера Нинова. "Оставка, съд и справедливост, градеж на чиста и свята република", закани се соцлидерката.

Нинова обаче не искала да управлява и да сяда в стола на Борисов. "Но не за да седнем във вашите кресла, а да разградим модела, да си върнем държавността", завърши словото си по мотивите на вота председателката на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във