Параграф22 Daily

§22 Новини

НЛО порят небето над САЩ, службите ги разузнават

Повече от 500 сигнала за неидентифицирани летящи обекти (НЛО) се проверяват от разузнаването на САЩ. Това става ясно от оповестен тази седмица доклад, в който се посочва, че в много от случаите НЛО всъщност се оказват дронове или балони. Естеството на стотина обаче остава неизвестно, се посочва в доклада.

Оказва се, че в САЩ се наблюдава ръст на сигналите за НЛО. След последния доклад на националното разузнаване (DNI) от юни 2021 г., в който се казваше, че вече са проучени 144 НЛО, бройката на проучените явления вече е скочила до 247. Към това число се добавят 119 случая на поява на мистериозни самолети, открити в събирани в продължение на двадесет години стари архиви. Така случаите стават общо 510.

Повечето от новите явления са наблюдавани от пилоти от американския военноморски флот и от военновъздушните сили, отбелязва американското разузнаване.

Сред тези инциденти близо 200 имат напълно банално обяснение. При тях се е оказало, че става дума за балони, дронове или на замърсяване на въздуха, птици, метеорологични явления или носени от вятъра найлонови торбички.

Други обаче нямат обяснение според неповерителното резюме на службата, представено на Конгреса.

Неизяснените случаи се наблюдават внимателно от Пентагона, американските разузнавателни агенции и НАСА. Причината не е страх от НЛО, а от шпионски капацитет на конкурентни страни.

"Неидентифицираните въздушни явления продължават да представляват риск за безопасността на въздухоплаването и потенциална заплаха за събиране на разузнавателна информация" от вражески страни, се казва в доклада.

През юни НАСА обяви началото на продължително проучване на обекти, движещи се необичайно или много бързо в атмосферата, за които не може да бъде намерено обяснение.

Пентагонът създаде през ноември 2021 г. служба, която да се занимава със събирането и анализирането на цялата информация за НЛО предвид засиления натиск от Конгреса по темата.

Вашингтон е особено разтревожен от шпионските възможности на Китай благодарение на използването на дронове или други въздушни средства.

"Приемаме много сериозно докладите за нахлувания в нашите земя, море или въздушно пространство и анализираме всяко от тях", подчерта в изявление вчера говорителят на Пентагона генерал Пат Райдър.

В началото на май 2021 г. интересни явления се наблюдаваха и в нощното небе над България. Появиха се светещи обекти, подредени в редица. Явлението предизвика поредица коментари в социалните мрежи, като повечето потребителите коментираха, че става въпрос за НЛО. Експерти обаче попариха възторга им, обяснявайки че обектите всъщност са сателитите, част от проекта "Старлинк" на компанията на Илън Мъск.

Facebook logo
Бъдете с нас и във