Параграф22 Weekly

§22 Новини

Нов закон за платежната система удря болезнено по Visa

Много положения в приетия от долната камара на руския парламент - Държавната дума, закон за Националната платежна система могат да нанесат много болезнен удар върху дейността в страната на международния оператор за електронни разплащания - Visa, се казва в съобщение на прес-службата на Visa, цитирана от информационната агенция "Интерфакс". Особена тревога и грижа предизвикват в оператора новите изисквания към международните платежни системи за поддържането на значителни по размер застрахователни депозити в Централната банка на Русия.


"Според нашите предварителни оценки, размерът на този депозит превишава неколкократно целия доход, получаван от Visa в Русия. Освен това, тези нови изисквания могат да се отразят съществено на нашите възможности да предоставяме и занапред качествени услуги на руския пазар, както и да инвестираме в развитието на електронните разплащания в руската икономика, които осъществяваме през последните 25 години", се казва още в прес-съобщението.


От компанията посочват, че Visa продължава да инвестира големи средства в Русия за поддръжка на технологичната си инфраструктура, която гарантира че ползвателите на дебитни и на кредитни картище могат спокойно и бързо да плащат своите покупки, а руските търговско-сервизни предприятия - бързо и сигурно да получават парите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във