Параграф22 Daily

§22 Новини

Нова измама измислиха в Бургас - "социални работнички" обират жилища

Две жени звънят по домовете и се представят за служителки на Агенция за закрила на детето в Бургас. Те обясняват, че срещу вас има подаден сигнал. Влизат в дома ви, едната уж пише доклад и задава въпроси за начина на отглеждане на детето, а другата краде телефони, пари, камери и т. н., алармира читателка на "Флагман".

Ето го цялото писмо, което предупреждава бургаските родители:

„Нов вид измама!
Звънят на вратата и две жени се представят, че са от Агенция за закрила на детето и идват по подаден сигнал. Влизат в дома ви, едната уж пише доклад и задава въпроси за начина на отглеждане на детето, а другата краде телефони, пари, камери и т.н.
Моя приятелка днес получи по пощата уж “призовка” с посочени стационарни телефонни номера, на които трябва да звънне в 3-дневен срок и да се свърже с мнимите служители на агенция за закрила на детето. Бележката е наречена “Уведомление” и разбира се посочените телефони, адреси и e-mail ги няма в истинския сайт на агенцията. Ако получите такава бележка, не се поддавайте на първоначалния шок, а проверете всичко. Предупредете и вашите близки майки. Какво ли не измислят вече измамниците и крадците??? ПАЗЕТЕ СЕ!!!”
, пише бургазлийката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във