Параграф22 Daily

§22 Новини

Нова мистерия на делото за убийството на Стефка Маджарова

Обвиненият в зверското убийство на красавицата Стефка Маджарова от пловдивското село Йоаким Груево Владимир Маринов днес застана пред Окръжен съд - Пловдив. След няколко отлагания заради операции в коляното на младия мъж, процесът най-после стартира. Експертът доктор Светлозар Спасов от Съдебна медицина каза, че Владимир вече е добре, коляното му заздравява, така, че е напълно годен да се изправи пред магистратите. Стана ясно, че Маринов е инжектирал в коляното си различни течности, за да отлага делото. За първи път на процеса пристигна и братът на Стефка - Ивайло, който вече е навършил 18 години и може да присъства. Момчето беше придружено от баща си Николай и от леля си. И тримата запазиха ледено мълчание пред медиите. Дума не пророни и Владимир Маринов.

Бяха разпитани рибарят Тодор Андреев, който в момента на изваждане на тялото на момичето бил за риба с малкото си внуче. Той каза, че водата в напоителния канал, в който е била бутната Стефка, е била спряна в момента, в който той е бил там. Видял дългата коса на девойката и се ужасил от това, че девойката е мъртва. Бил с 6-годишното си внуче и за това побързал да се махне от мястото на трагедията. Спомня си само, че Маджарова била облечена в спортни дрехи, а от единия от джобовете и извадили телефон.

Вещото лице Васил Генов, на който е била възложена задача да направи експертиза на мобилния телефон на жертвата, съобщи, че телефонът на девойката е бил напълно сух при изваждането, което събуди куп въпросителни, тъй като според обвинението убийството е станало на 12 юни 2013 година вечерта, а тялото е открито на 13 юни - тоест то е престояло във водата цяла нощ.

Експертът е категоричен, че файлове и подобни неща не могат да бъдат конкретизирани като час и дата на приемане и изпращане от телефона на Стефка. Могат да бъдат с точност и сигурност констатирани само есемесите, тъй като те пристигат с дата и час от мобилния оператор. Процесът продължава с разпит на свидетели и вещи лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във