Параграф22 Daily

§22 Новини

Нова схема за източване на банкови карти с помощта на самите ограбени

Нова много опасна схема за източване на банкови карти са измислили измамниците у нас, алармират пострадали хора в социалната мрежа "Фейсбук". "Ако някога, някъде сте пазарували онлайн и сте платили с дебитна или кредитна карта, и след време получите имейл за потвърждаване на регистрацията си - не го правете. Има голяма вероятност да ви измамят", алармират те.

Измамата е измислена перфектно. Опасни имейли, манипулирани от хакери, които настояват получателите да потвърдят регистрацията си в сайтове за купуване на стоки чрез кредитни карти, заплашват интернет потребителите. На електронната поща на жертвата пристига майсторски изпипан имейл от името на фирма, от която многократно човекът е пазарувал. Текстът гласи: "Във връзка със зачестили случаи на злоупотреба с лични данни и предприетите допълнителни мерки за сигурност Вашата сметка е блокирана до потвърждаване на Вашата самоличност. ПОТВЪРДЕТЕ ВАШАТА СМЕТКА от тук" и следва линк за потвърждение. Часове по-късно човекът установява, че банковата му сметка е изпразнена.

Измамниците са хакери, които събират лични данни от интернет платци, схемата се нарича "фишинг", уточняват потърпевшите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във