Параграф22 Daily

§22 Новини

Новата ДС е подслушвала над 1000 души, участници в протестите през 2020 г.

Депутати от Парламентарната комисия за насилието по време на миналогодишните протести поискаха отстраняването на началника на Националната служба за охрана Емил Тонев. Причината – именно камери на НСО заснеха кадрите с насилие под колоните на Министерския съвет.

По време на заседанието беше обсъдено и подслушването на над 1000 души, участвали в антиправителствените демонстрации от лятото на 2020 г. „Установено е, че се е злоупотребявало сериозно със СРС-тата. Около 1000 са били насочени спрямо протестиращи. Което прави около 1/7 от исканите и получаваните разрешения  за СРС в страната за една година. Установихме крайна неефективност на службите. Занимават се с много други неща, но не и с обезпечаване на сигурността на българските граждани“, уточни Николай Радулов от „Има такъв народ“.

Заради краткия живот на 46-ото Народно събрание президентът издаде указ, че ще го разпусне този четвъртък, комисията няма да има време да впише доклада си и да направи препоръки за законодателни промени, които да гарантират контрола над СРС-тата.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във