Параграф22 Daily

§22 Новини

Нови 114 служители търси Софийски районен съд

Нови 114 съдебни служители се търсят за работата на Софийски районен съд (СРС). Ръководството му е обявило процедура по командироване, като обявява, че има възможност да приеме на работа съдии от страната. Всички магистрати, които желаят да бъдат командировани в СРС, могат да заявят това до 3 април 2015 г. С увеличаването на бройката на служителите на СРС щатната численост на администрацията на СРС ще бъде достатъчна, посочват още от съда.

От там уточняват, че в новата съдебна палата на бул. "Цар Борис III" са осигурени необходимото пространство и отлични условия за работа на съдиите и служителите.

В новата палата на СРС вече се извършва съдебна дейност. От 23 февруари 2015 г. държавните съдебни изпълнители и служба "Архив", обслужваща гражданското производство, осъществяват дейността си там.

На 4 март 2015 г., Трето гражданско отделение също се премести в палатата. Очаква се 1-во и 2-ро граждански отделения да заработят изцяло в новата сграда на 1 април 2015 г.

До края на март 2015 г., бюро "Съдимост" към СРС ще се намира на бул. "Патриарх Евтимий" 2. От 1 април 2015 г. (сряда), гражданите ще подават документи за свидетелство за съдимост в сградата на бул. "Драган Цанков" 6, където остава и наказателното отделение на СРС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във