Параграф22 Daily

§22 Новини

Нови един милион лева за медии раздал Лукарски

Министърът на икономиката Божидар Лукарски продължава да раздава ударно пари на медии от европейската оперативна програма "Конкурентноспособност", става ясно от публикуваната от кабинета на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев справка за договори, сключени в изпълнение на Комуникационните планове на програмите за програмен период 2007-2013 г., цитирана от медиите. Само през април т. г. Лукарски е сключил нови договори на обща стойност от почти един милион лева.

От началото на мандата си като министър на икономиката, който отговаря за ОП "Конкурентноспособност", Божидар Лукарски е сключил договори за реклама на програмата в медиите на обща стойност от 3,7 млн. лв. Само през април Лукарски е сключил общо девет договора с телевизии и радиа, за което не се изисква провеждането на процедури по Закона за обществените поръчки. Една от националните телевизии е сключила договор за "предоставяне на програмно време" на стойност 419 400 лв.

По незнайни критерии договори са сключени и с две кабелни телевизии в Сливен, едно радио във Враца и с една кабелна телевизия, отново във Враца. Договор е сключен и с едно радио, което има обхват само на територията на София, както и с две радио-вериги и една кабелна телевизия с национално покритие.

През април 2015 г. са сключени само още два договора с медии по еврофондовете, сочи справката на Управляващите органи на оперативните програма, предоставена от Министерския съвет. Единият договор е за предоставяне на програмно време в национална телевизия на стойност от 59 400 лв. по Оперативна програма "Околна среда", другият - за извършване на медиен мониторинг на стойност до 29 400 лв., които се отпускат по Оперативна програма "Техническа помощ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във