Параграф22 Daily

§22 Новини

Новият главен секретар на МВР не е "калинка"

Петър Тодоров бе назначен на мястото на освободения Ивайло Иванов

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков днес представи новоназначения главен секретар на МВР Петър Тодоров. Трябва ни главен секретар, който няма да допусне служби на МВР да бъдат обслужващ персонал на българската прокуратура, така Рашков въведе главсека в работата му. 

Предложен за поста след закрито заседание на служебното правителство, Тодоров бе назначен на мястото на освободения Ивайло Иванов. Тодоров до този момент оглавяваше временно Областната дирекция на МВР в Пловдив.

"Дълго време министерството е без главен секретар. Някой би попитал: Защо сега? Не е лесно да се назначи човек на такава длъжност, която е изключително важна", заяви Рашков по адрес на Петър Тодоров. "Без да слугува на политически партии и без да стои до главния прокурор, когато дава пресконференции, като дете, което е сгрешило и някой му дърпа ухото", каза още Рашков.

Вътрешният министър увери, че "Петър Тодоров не е от калинките". "Главен секретар трябва да бъде човек с достатъчно пит, който няма да наблюдава безучастно множеството нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства по време на протестите", каза още Бойко Рашков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във