Параграф22 Daily

§22 Новини

Новият вътрешен министър: Има нарушаване на полицейски правомощия под колоните на Дондуков №1

Има нарушаване на полицейски правомощия при случая с пострадалия студент Евгени Марчев под колоните на Министерски съвет по време на протестите. Установени са четирима служители на МВР, от които единият е на висока ръководна позиция. Всички те ще бъдат наказани, като за полицая с високата длъжност санкцията ще бъде по-тежка.

Това заяви новият вътрешен министър Христо Терзийски. За “Лице в лице” той обясни, че проверката по случая от 10 юли е приключила. По думите му са установени 7 лица, които евентуално са потърпевши от действията на полицаите. Терзийски уточни, че материалите по случая са докладвани и в Софийска районна прокуратура и изтъкна, че Евгени Марчев е отказал да се яви в СДВР, за да даде показания.

“Служителите на МВР нямат полза да прикриват или омаловажават подобни действия, защото те влияят на авторитета на институцията. Винаги може, при ескалация на напрежението, да се стигне до необмислени действия от страна на полицаите”, допълни той.

Относно сучая в парк “Росенец”, новият вътрешен министър отбеляза: “За нас беше важно да не се допусне двете страни в парк “Росенец” да имат контакт, който да доведе до нарушаване на обществения ред или да пострада човек. Условията да се провеждат подобни мероприятия на това място са неприятни”, коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във