Параграф22 Daily

§22 Новини

Новият вътрешен министър: Не съм влязъл в кожата на политик, още съм полицай

МВР ще се справи и с общонационален протест. Това смята новият вътрешен министър Христо Терзийски в сутрешния блок на "Нова телевизия" по повод предстоящия тази вечер общонационален митинг пред сградата на Министерския съвет. Терзийски, който стана шеф на МВР преди няколко дни, коментира, че все още не влязъл "в кожата на политик" и си остава полицай.

"Ако имахме организатор на протеста в София, който спазва закона и каже на тази дата ще направя мероприятие и ще затворя дадено кръстовище, щяхме да направим съвещание и ще знаем неговите намерения. Ако имаме предварителна информация, ще вземем мерки, така че едната страна да няма съприкосновение с другата", категоричен е бившият шеф на ГДНП.

„Работата ми на полицай ме е научила да взимаме бързи решения. Отношенията ми с Младен Маринов са и колегиални, и приятелски. Не съм се колебал, защото знам, че системата на министерството е подредена и работи добре. Не съм влязъл още „в кожата на политик", още съм полицай”, заяви Терзийски. Новият вътрешен министър не смята, че Младен Маринов е свързан с ДПС и Делян Пеевски. И добави, че нито той, нито Маринов ще се върнат в системата на МВР след края на работата им като министри.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във