Параграф22 Daily

§22 Новини

Ново заседание по делото "Боскос" насрочено за 7 май

За 7 май пловдивският Районен съд насрочи следващото заседание по делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който блъсна ученичка на спирката на “Герджика”. Магистратите назначиха две нови експертизи – техническа, която да установи дали видеозаписът на катастрофата е автентичен и неподправен, и медицинска – за настоящия здравен статус на пострадалата Катя Матеева, за която е установена нова травма – фрактура на опашната кост.

На 19 май 2014 г., лек автомобил "Мерцедес", управляван от Васил Калев, прави ляв завой на кръстовището, където с превишена скорост от 98 км в час идва автомобилът "Нисан" на Христосос Боскос. За да избегне челния сблъсък, гръцкият студент завива надясно и връхлита спирката, където помита 16-годишната ученичка. Калев твърди, че е минал на зелено, но предишна експертиза сочи, че колата му по време на инцидентът е била на жълт сигнал, макар и за десетки от секундата.

Двамата шофьори са обвинени в нарушаване на правилата на движение и за причиняване на средна телесна повреда на момичето, което претърпя няколко операции на крака. Чрез своя адвокат ранената е предявила граждански иск към двамата водачи в размер на 12 хил. лв.

И докато Боскос призна още на предишните заседания вината си, Калев оспорва своята. Именно неговият адвокат поиска новата техническа експертиза по делото за това дали е подправен видеозаписът, ползван като веществено доказателство в процеса. И днес гръцкият студент не присъства на заседанието, но има право на това, тъй като срещу него няма повдигнато тежко обвинение.

Бащата на пострадалата Катя коментира след днешното заседание, че процесът се проточва и по случая отдавна е трябвало да има присъди. Следващото заседание по делото ще бъде в месеца, когато се навършва 1 година от катастрофата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във