Параграф22 Weekly

§22 Новини

Обезоръжиха пиян до козирката полицай край училище

Пиян полицай, въоръжен с 2 пистолета, палка и нож, е бил обезвреден от колегите си на метри от училището и детската градина в столичния кв. "Световрачане". Няма пострадали, съобщиха от пресцентъра на СДВР за БНТ.


Вчера, около 17.30 ч. следобед, полицейският служител Иван Страхилов залитал по уличката, срещу която се намира основното училище в "Световрачане". Очевидци разказаха, че бил с бронежилетка и въоръжен с два пистолета, електрошокова палка и десантен нож. Той е заснет с мобилен телефон. Полицаят е паднал в несвяст на метри преди входа на училището.


Деца от близката площадка се обадили на телефон 112, отишли и в близкия полицейски участък. Местният полицай обаче им казал, че няма белезници, за да го арестува и не може да направи нищо, освен да докладва в СДВР. След минути пристигнали екипи на звено СИГМА и няколко патрула.


Въпреки опитите на колегите му да изземат оръжията, Страхилов отказвал да се предаде. Наложило се да дойдат шефовете на столичната полиция, както и жената, с която живее. Накрая полицият е откаран с линейка в изтрезвителя.


Срещу него е започнато дисциплинарно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във