Параграф22 Daily

§22 Новини

Обявиха Петко Сертов за издирване през Интерпол

Международната организация на криминалната полиция - Интерпол, обяви за издирване бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Данните му бяха публикувани днес в раздела "изчезнали" на интернет сайта на Интерпол.

Сертов се намира в неизвестност от петък, 18.00 часа. Той е оставил вкъщи своите мобилни телефони и е напуснал дома си, според информацията, която е дала неговата съпруга. На въпрос дали е споменавал за намерение да пътува,  момчето изтъкна, че баща му не е планирал нищо такова, но че са планирали да прекарат заедно празниците (Детелин Сертов е студент в Брюксел). Синът освен това коментира, че баща му никога не се е чувствал застрашен - нито като шеф на ДАНС, а още по-малко пък сега. Относно твърдението, че Петко Сертов е излязъл с "Фолксваген голф", момчето каза, че те нямат такава кола.

Вътрешният министър и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказаха да коментират изнесените в медии данни, че в петък следобед Петко Сертов е изтеглил пари от банков клон, предаде БТА. По неофициална информация бившият шеф на ДАНС е изтеглил 8000 лева. По думите на главния секретар, Петко Сертов няма лично и служебно оръжие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във