Параграф22 Weekly

§22 Новини

Обявиха за издирване свидетел срещу Цветанов

Обявиха за издирване свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.


От МВР съобщиха, че след като съдебна охрана не е успяла да открие Орлин Тодоров, за да го доведе принудително на днешното съдебно заседание срещу Цветан Цветанов, съдът ще изпрати искане към полицията за общонационалното му издирване.


СГС трябваше да заседава днес по делото срещу Цветан Цветанов. Процесът срещу бившия вътрешен министър е на своя финал и се очакваше да приключи днес.


На последното заседание преди два дни ключовият свидетел по делото - бившият шеф на РЗБОП- Велико Търново Орлин Тодоров, не се яви и съдът постанови днес той да бъде принудително доведен, за да даде показания.


Именно заради него доскорошният силов министър и отявлен критик на съдебната система се озова за пръв път на подсъдимата скамейка. Според обвинението Цветанов е пренебрегнал разрешенията на окръжен съдия и три пъти собственоръчно е поставил резолюция „НЕ!!!" на шест искания Тодоров да бъде подслушван в разследването срещу него.


До тази информация прокурорите достигнаха по време на разследването за подкуп в особено големи размери, образувано срещу бившия антимафиот номер 1 и семеен приятел на Цветанов Станимир Флоров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във