Параграф22 Daily

§22 Новини

Обирджията Владимир Пелов получи 25 години затвор

Владимир Пелов и Димитър Иванчев - Шошара получиха съответно 25 и 15 г. затвор за въоръжения грабеж на златарското ателие в Ботевград през август 2011 г. В присъдата на Пелов обаче влизат още наказание за опит за убийство на двама полицаи, отвличане и кражба на автомобил, като така общото му наказание става 25 г. лишаване от свобода. Шошара също е наказан освен за въоръжение грабеж и за отвличане.


Присъдата на Софийския окръжен съд е от 16 май т.г., и с известна трудност може да бъде открита на страницата на съда, съобщи bnews.


През февруари м.г. Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Шошара, след като дактилоскопска и ДНК експертиза показват, че отпечатъците и биологичният материал по каучуковата маска са на Димитър Иванчев-Шошара от деня на въоръжения грабеж на златарско ателие в Ботевград през 2011 г. Месец по-рано пък грабителят интелектуалец Владимир Пелов бе пуснат под "домашен арест" заради пълна слепота на лявото око и глаукома в дясното.


На 27 август 2011 г. Димитър Иванчев - Шошара и Владимир Пелов, с нахлузени маски на главите, атакуваха златарско ателие, след което последва стрелба по полицаи и отвличане. Тогава Шошара бе арестуван на място, а Пелов се измъкна и успя да се укрие от полицията до 12 септември 2011 г. , когато бе арестуван във вилата на дядо му в местността Зелин.


Двамата с Иванчев - Шошара бяха заловени, след като преди време са пуснати предсрочно от затвора за добро поведение. Пелов излежа 11,5 години от 20-годишна присъда за убийството на собственика на обменно бюро Ганчо Караиванов пред дома му в Пловдив през 1997 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във