Параграф22 Daily

§22 Новини

Обирът на банка на бул. „Цар Борис III” в столицата извършен с пластмасов пистолет

Софийският районен съд остави за постоянно мъжа, който е обвинен, че е обрал банковия клон на столичния булевард "Цар Борис III" на 12 февруари. Според обвинението Константин Чапкънов нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута.

В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет. Обвиняемият не е направил самопризнания, а само е дал предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов.

Извършителят на банковия обир страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си.

Другият адвокат - Филипов призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства. „Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“.

Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във