Параграф22 Daily

§22 Новини

Обирът на митницата бил за поне половин милион лева

Най-малко половин милион лева е щетата от обира на митницата в Благоевград, съобщи bTv. Крадците са задигнали пари, бижута и други ценни вещи. Разследването продължава, а самоличността на престъпниците е все още неясна.

Обирът е изключително професионален, използван е заглушител на СОТ и най-вероятно е ползвана вътрешна информация за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години, информират неофициално от МВР.

Обирджиите са се покатерили по аварийна противопожарна стълба, за да достигнат до сградата. В помещението е проникнато въпреки охраната, около сградата има и камери. По първоначална информация те са прескочили оградата, след което са влезли в двора на митницата. Оттам, за да стигнат до сградата, те са се качили по аварийна противопожарна стълба. Влезли са вътре през прозорец на третия етаж, който е бил предварително отворен.Знаели са в кое помещение се съхраняват веществените доказателства.

С ъглошлайф са разрязали две метални каси. Извадили са сребърни накити, както и пари. Точната сума все още се уточнява, но тя е голяма. По време на бягството крадците са разпилели част от плячката в двора на митницата.

По думите на районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки крадците са бързали, тъй като има разхвърляни сребърни бижута.

В понеделник се очаква прокуратурата да даде повече информация относно прогреса на разследването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във