Параграф22 Daily

§22 Новини

Обжалват присъдата на мошеник, извършил 19 измами за близо 10 000 лева

С присъда на Районен съд - Горна Оряховица подсъдимият Диян К. (43 г.) е признат за виновен за това, че за три месеца е извършил общо 19 измами. В периода от 4 януари до 8 април 2019 г., в стражишкото село Нова Върбовка, обвиняемият заблудил И. Р., с което причинил на него и на Д. Р. имотна вреда в общ размер на 9881 лева.

Диян К. обещал на И. Р., че ще го запише за шофьорски курс за категория „В“ във Велико Търново при инструктор с прозвище Митака. За услугата обаче потърпевшият трябвало да плати такса на Митака, за да извърши годишен технически преглед и да сключи застраховка на лек автомобил „Роувър“. Освен това клиентът трябвало да даде пари на инструктора за закупуване на плуг, сеялки и ремарке. На И. Р. били поискани и пари за купуване, превоз и регистрация на трактор, за наем за престоя на трактора, за транспорт до с. Нова Върбовка на сеялка и лек автомобил „Ауди“. И.Р. бил изнудван да плати за осигуряване на платформа, на която ще се транспортират сеялката и леката кола, както и за регистрация на аудито.

За извършените измами първоинстанционният съд го е осъдил на две години и шест месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Делото е образувано въз основа на въззивна жалба от пострадалите И. Р.и Д. Р., които не са доволни от постановената присъда.

Процесът е насрочен за 3 февруари в Окръжния съд във Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във