Параграф22 Daily

§22 Новини

Област Пазарджик е на първо място по престъпления в страната

Област Пазарджик е на първо място по престъпления в страната. Мало Конаре пък е най-голямото село в района. Престъпленията там не са рядкост, твърдят местните жители. Последната жертва на обир е Димитър Комсалов. Крадецът се промъкнал в дома му посред нощ, докато спи. „Телевизорът работеше. Помислих, че синът ми си е забравил ключа за горния етаж”, разказа мъжът. Той веднага установил, че неканеният гост е задигнал личните му документи и дребна сума пари.

Най-често жертва на битови кражби ставали възрастните хора, които лесно се доверявали на непознати, обясняват в селото. „Понякога питат бабите дали искат да им свършат някаква работа. Обикновено се движат по двама. И ако бабата се съгласи, единият я разсейва, а другият краде през това време”, разказа Иванка Петрова.

В Мало Конаре живеят над 4000 души, а всяка втора къща се охранява от частен сот. Повечето са необитаеми, защото собствениците им работят и живеят в чужбина, а други в големите градове и се връщат само през почивните дни. Хората не крият, че и през деня и през нощта в селото виждат полицейски патрули, които обикалят по улиците и това им давало спокойствие.

В селото обаче са категорични – инфлацията и гладът ще увеличат кражбите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във