Параграф22 Daily

§22 Новини

Областният на Сливен оспорва в съда решение на Общинския съвет

Областният управител на Сливен Минчо Афузов сезира Административния съд в града за отмяна на решението на Общински съвет - Сливен за изграждане на фотоволтаичен парк, с отстъпено право на строеж за 30 години, чрез търг. В мотивите за отмяната се посочва, че решението не се основава на Закона за енергетика, а на Закона за общинска собственост. Кметът Стефан Радев коментира, че се надява да става дума за недоразумение, а не за отношения централна – местна власт.

Кметът Радев заяви, че е можело общината да се възползва от изключението в Закона за енергетиката да не провеждат търг и директно да посочи изпълнител. "Напротив, искаме да максимизираме ползите за общината. В този смисъл обжалването на решението на Общинския съвет с мотива, че не се прилага член 62 т.е. не се прилага изключението да не се прави търг ми се струва меко казано несериозно", каза кметът на Сливен.

През декември миналата година местния парламент одобри предложението за изграждане на фотоволтаичен парк, чрез отстъпено право на строеж за 30 години върху 450 декара общинска земя, която да бъде отдадена на частна фирма, след търг.

Определената начална тръжна цена бе 4 465 000 лева без ДДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във