Параграф22 Daily

§22 Новини

Обраха и митницата в Благоевград

Неизвестни обраха югозападната териториална дирекция на Агенция „Митници” в Благоевград, съобщават източници от МВР. По думите на районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки, извършителите са се покатерили през аварийна противопожарна стълба, качили са се на покрива и от там са влезли в сградата. По този начин са стигнали до едно от вътрешните помещения, използвано за склад на ценни вещи.

Сребърни бижута и пари са били откраднати от склада в сградата на митническата администрация в Благоевград. Имаме информация, че там са се държали пари, които липсват, конкретно стойността ще се установи в рамките на процеса, каза още районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки: "Покатерили са се по една аварийна противопожарна стълба. Качили са се на покрива, от там са влезли. Отворили са един прозорец. То хората си личи, че са бързали. Криели са се, тъй като има разхвърляни сребърни бижута. Имаме информация, че там са се държали пари, които липсват. Конкретно стойността ще се установи в рамките на процеса. В момента се извършват действия по разследването. Прави се оглед на местопроизшествието. Периметърът, който трябва да се огледа, е значителен", допълни той.

Обирът е станал през нощта в административната сграда на митницата в Благоевград. Крадците са успели да стигнат необезпокоявани в едно от вътрешните помещения, използвано за склад на ценни вещи. При бягството, прескачайки оградата между Югозападна митница и бившия вече Домостроителен комбинат, крадците са разпилели част от откраднатите ценности.

В момента тече разследване, прави се оглед на местопроизшествието, а периметърът, който трябва да се огледа, е значителен, посочи Ковачки. Очаква се в следващите дни да има повече информация по случая.

Полицията и прокуратурата  разследват  случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във