Параграф22 Daily

§22 Новини

Обраха къщата на Хаджи Димитър в Сливен, плячкосали пистолети и ками

Къщата-музей на Хаджи Димитър в центъра на Сливен е обрана от апаши, съобщи Sliveninfo. Кражбата е станала в нощта срещу 13 ноември. Крадците са прескочили високия близо два метра довар и са обрали част от експонатите на втория етаж."Има такава кражба, но ни е забранено да говорим", казаха пред Sliveninfo служители на музея. Изявление можело да дава единствено директорът на Регионалния исторически музей Николай Сираков.

„За съжаление не мога да говоря, защото има образувано досъдебно производство”, казва пред Sliveninfo директорът на музея. Според първоначалните информации са изчезнали пушки и документи.

Открити са и следи от крадеца. Те са оставени на оградата, непосредствено зад бюста на майката на Хаджи Димитър Марийка Асенова. Родната къща на знаменития сливналия е била охранява със СОТ. Не е ясно обаче дали той се е задействал. Информирани източници твърдят, че първоначално са задигнати два пистолета и една кама. По време на бягството обаче, единият от пистолетите е изтърван от апаша и в последствие открит от полицията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във