Параграф22 Weekly

§22 Новини

Образувани са 12 дисциплинарни производства срещу следователи

Образувани са 12 дисциплинарни производства срещу следователи от Националната следствена служба (НСлС) и две - срещу прокурори от Върховна Касационна Прокуратура (ВКП), съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В изпълнение на мерките, заложени в Плана за действие на Прокуратурата на Република България и утвърдени от Висшия съдебен съвет, със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров от 12 ноември 2013 г. е разпоредена пълна комплексна проверка на дейността на Националната следствена служба. Ревизираният период обхваща времето януари 2011 - октомври 2013 г., а проверката е извършена от 13 прокурори от Върховна касационна прокуратура и Апелативните прокуратури в страната.


Проверени са дейността на всеки следовател и работата по всяко конкретно дело.


След представяне на резултатите от ревизията на главния прокурор, са образувани 12 дисциплинарни производства срещу следователи за системно забавяне на разследването по възложени им дела.


Поощрени, със служебна благодарност, са 7 следователи за отлични резултати в работата.


Образувани са и две дисциплинарни производства срещу прокурори от Върховна касационна прокуратура. При тях е установено системно неспазване на сроковете и масови забавяния при произнасяне на възложените им дела и преписки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във