Параграф22 Daily

§22 Новини

Общественик от Чипровци със скандални разкрития за кмета на града

Общественик от Чипровци излезе със скандални твърдения за бизнеса на кмета Пламен Петков. Емил Петков потърси агенция BulNews.bg, за да обвини публично управника на балканското градче в съмнителни сделки, които върти с помощта на съпругата си, която работи в НАП.

Активният гражданин твърди, че Пламен Петков си е закупил голям апартамент в нова кооперация в Монтана, апартамент в София и луксозна кола. Кметът дори сам се хвалил с придобивките си и колко луксозно са обзаведени жилищата му. Според общественика, който не крие иронията си, всичко било станало благодарение на „честния му бизнес с печалба от 2-3 000 лева годишно“.

Емил Петков обясни сарказма в думите си с факта, че съпругата на кмета Елена Петкова е данъчен инспектор в Монтана. „Няма истински проверки, няма нужда от трудови договори, няма нужда от спазване на никакви закони“, казва общественикът като допълва, че кметът и съпругата му са семейни приятели с депутата Ирена Димова, която преди време е била шеф на НАП за Северозападна България.

Според загрижения гражданин така Пламен Петков се оказал идеалния човек за кмет на община Чипровци, а за целта прехвърлил фиктивно фирмите си на тъща си и на нейната етърва. Реално обаче кметът и съпругата му продължават да ръководят целия бизнес. „Това е видно от документите за доставка на хранителни продукти за детските градини, които са обявени от приятеля на Пламен Петков – кметът на община Бойчиновци. В документите присъства декларация от Пламен Петков за липса на задължения. В качеството му на какъв?“, пита Емил Петков и припомня, че именно кметът е истинският собственик на фирмата, спечелила обществената поръчка.

„А как се установяват контактите с тази фирма?“, пита отново общественикът и сам си отговаря  – чрез електронен адрес Email: е[email protected]„Бизнес се прави с помощ на НАП и партията майка поред – СДС, България без цензура, България на гражданите и накрая ГЕРБ.

Емил Петков цитира представянето на Пламен Петков за кмет на община Чипровци: „Много активен бизнесмен, производител на кори за баници и доставчик на интернет“. По думите му обаче служителите му във фирмата за кори за баници работят без трудов договор, а като интернет доставчик няма лиценз и права.

Facebook logo
Бъдете с нас и във