Параграф22 Daily

§22 Новини

Община Приморско с предписание към фаталния строеж

Община Приморско изпрати предписание за затягане на охраната на възложителя на изоставения строеж, където в неделя загина при инцидент 17-годишен младеж от София. Момчето падна в асансьорна шахта след опит за опасно нощно селфи.

Нарушение на оградата на строежа няма. Тя е ръждясала и на места изкривена, но изпълнява функциите си, констатира огледът днес на екип на община Приморско. Мерките, които се препоръчва да се предприемат за по-сериозното обезопасяване на обекта, посочва директорът на дирекция „Устройство на територията и строителство“ Петко Гечев:  „Труднодостъпен е, но един нормален човек би могъл да прескочи двуметровата ограда. Това, което ще направим, е свързано с притягането на тази ограда още повече. Ще задължим възложителя да огради партера на сградата, първия етаж с оградни мрежи, за да не се допуска възможност въпреки оградата на имота, ако някой все пак реши да влезе, да не може да проникне по етажите.“

Строежът е без табела, за което също е издадено предписание, добави Гечев. Обектът, който се намира в близост до ММЦ Приморско,  е замразен от осем години, уточниха от общината. Той е с разрешителни от 2007 година като след 2011 година дейностите спират. Заедно със земята под него е частна собственост.

В района има още един подобен изоставен строеж. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във