Параграф22 Daily

§22 Новини

Община Сливен премахва незаконните гаражи в два квартала на града

Незаконни гаражи в момента се премахват в районите, където стартира благоустройството на междублоковите пространства в кварталите „Дружба“ и „Сини камъни“, съобщи кметът Радев. "Сега обсъждаме кои да са новите зони, на които да започне проектиране на следващите обекти в междублокови пространства". Освободените пространства от незаконните гаражи в Сливен ще бъдат заемани от общински проекти за благоустрояване на районите. Това обяви кметът на Сливен Стефан Радев при откриването на третата строителна площадка за изграждане на място за отдих в квартал „Сини камъни". Там общината инвестира близо 700 000 лева за детски и спортни площадки, паркоместа и две улици.

Едновременно с премахването на гаражите кметът потвърди, че се търси решение за паркирането в кварталите. "Тук има проектирани близо 200 нови паркоместа на тази територия. Обикновено създаваме повече паркоместа от броя на незаконните гаражи, които премахваме", допълни градоначълникът.

Радев съобщи още, че велоалеите не са приети от Общината и там тече цялостен ремонт". "В момента тече пренаправа, да кажем така".

Facebook logo
Бъдете с нас и във