Параграф22 Daily

§22 Новини

Община Сливен спечели и пред ВКС делото срещу испанска фирма за водния цикъл

Община Сливен спечели окончателно делото по водния цикъл срещу застраховател на испанска фирма, строителен надзорник по проекта. Това съобщи кметът Стефан Радев. Така спечелените дела срещу застрахователите на надзорниците по водния цикъл станаха три – две срещу български компании и едно срещу испанската фирма, сочи БНР.

Община Сливен спечели около 4 милиона лева по дела срещу строителни надзорници по обекти от първия воден цикъл, каза още кметът Стефан Радев. Той обясни, че след решението на съда на втора инстанция испанската компания е превела 3,2 млн. лева в общинските сметки, но въпреки това отново е обжалвала и това е поставило под риск при друг развой парите да бъдат върнати.

С определението на ВКС от тази седмица това дело приключи окончателно в полза на община Сливен т.е избягва се риска от преразглеждане на тази ситуация и евентуалната опасност общината да връща средствата, които получи- допълва кметът.

Към този момент остава един съдебен спор относно водния цикъл в Сливен. Той е за около 4 милиона лева, които Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ се опитва да получи от общината чрез Националната агенция по приходите /НАП/.

Facebook logo
Бъдете с нас и във