Параграф22 Daily

§22 Новини

Община Велико Търново осъдена да плати 5000 лв. на нахапано от кучета дете 

Районният съд в старата столица постанови община Велико Търново да плати 5000 лева обезщетение на нахапано от глутница кучета дете. Кметството трябва да брои и 700 лева съдебни разноски. Така магистратите са уважили изцяло предявения от близките на потърпевшият малчуган иск.

Драмата се разиграла на 7 февруари миналата година около 12,50 часа. На път за училище момчето се придвижвало към спирка „Трапезица“ на разклона за с. Арбанаси. Там имало глутница безстопанствени кучета, едно започнало да го лае агресивно, а после всички животни се нахвърлили върху него. Ученикът се опитал да се покатери на стена, но едно от четириногите го дръпнало и го съборило на земята. Тогава цялата глутница го наобиколила, кучетата лаели, а някой започнали да го хапят. Намесила се възрастна жена, която била на спирката и с викове разгонила озверелите псета.

Пострадалото дете и сестра му се обадили на майка си и тя позвънила на тел.112. Пристигнали полиция и линейка и откарала момчето в болницата с разкъсно-контузни рани на лявото коляно и дясното бедро.

Пред съда ответникът по делото изтъкнал, че въпросните кучета били хранени от несретница. Служители на наетата по договор от Общината фирма ЕТ „Пролет-Й. Йорданов“, заедно с представители на полицията многократно са посещавали имота с цел да заловят агресивните кучета.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново в двуседмичен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във