Параграф22 Daily

§22 Новини

Общински съветници от "Единни за промяна" искат създаването на общинска полиция във Видин

За създаване на общинска полиция и промяна в субсидирането на спортните клубове от община Видин ще настояват общинските съветници от гражданско обединение "Единни за промяна" на утрешното заседание на Общински съвет. Това обяви на пресконференция днес председателят на групата съветници Росица Кирова. Според нея създаването на звено "Охрана" ще намали зависимостта на община Видин от охранителните фирми. Тази структура ще е подчинена на кмета, който същевременно и ще контролира тяхната дейност. Затова от групата общински съветници на "Единни за промяна" смятат, че трябва да бъде създадено, вместо звено - общинско предприятие за охрана или общинска полиция, съобщава БТА.

Съветниците настояват общината да субсидира не професионалния, а детско-юношески спорт. Внесено е предложение за субсидиране на осем от общо 18 спортни клубове във Видин.

Според групата на "Единни за промяна" това решение е дискриминационно, тъй като основната цел на общинската субсидия да създава условия възможно най-много деца да могат да тренират желания спорт. Затова те ще настояват това предложение да бъде оттеглено от заседанието на Общински съвет.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във