Параграф22 Daily

§22 Новини

Общински съветници с тежки обвинения срещу кмета на Ботевград

За сериозни корупционни практики в община Ботевград сигнализираха на пресконференция днес местни обшински съветници и граждани. Недоволството им е насочено най-вече към кмета на общината Георги Георгиев, който е начело на града вече 12 години.

Основните притеснения на някои общински съветници и на други общественици са, че в общината цари корупция, обществените поръчки не се провеждат прозрачно, печелят само близки до кмета фирми и се възлагат дейности без дори да е извървяна пълната процедура. "Ние не сме само за смяна на лица, ние сме за смяна на модела на управление", обяви общинският съвет Иван Гавраилов. Той обаче настоя да посочи, че недоволството им няма нищо общо с предстоящите наесен местни избори.

"В община Ботевград сме свидетели на корупципонно и аморално управление", оплака се Гавраилов. Думите му подкрепи и друг общински съветник Филип Филипов, който посочи, че е заварил един послушен и мълчалив общински съвет. "Кметът работи единствено в интерес на един човек", разкри Филипов, но не пожела да каже кой е този човек, който диктува нещата в община Ботевград.

Филипов се оплака и от това, че често кметът Георгиев си е позволявал да обижда общинските съветници, когато те не били съгласни. Освен липсата на прозрачност при общинските поръчки и раздаването на дейности недоволните съветници и граждани обявиха, че в общината масово се изсичат гори и това не е без знанието на общината. Те дори подозират, че фирмите за дърводобив са приближени до кмета и той ги използва като бригади за купуване на гласове на изборите.

Всички тези притеснения общинските съветници са разказали в отворено писмо, изпратено до президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и главния прокурор Сотир Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във