Параграф22 Daily

§22 Новини

Обсъжда се затягане на режима за бързи кредити

"Заради изтичането на данни от НАП, в момента текат обсъждания дали да не се предприеме затягане на някои режими, включително по отпускането на бързи кредити". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му анализите на специалистите сочат, че хакването на системата на приходната агенция не може да създаде кой знае какви проблеми, тъй като ЕГН-ата до преди няколко години бяха общодостъпна информация. В комбинация с други лични данни обаче, може да се стигне до неприятни ситуации, посочи Дончев, цитиран от БТА.

Вицепремиерът е в морската ни столица, за да поздрави участниците в научна конференция, посветена на 140-ата годишнина на Военноморските сили. На събитието Дончев каза, че проектът за построяване на нови патрулни кораби за ВМС е във финалната си фаза и изрази надежда, че до края на тази година може да бъде избран изпълнителят и да бъде подписан договор.

Преди началото на научната конференция командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов каза пред журналисти, че до края на годината предстои най-голямото учение на флотилията бойни и спомагателни кораби. Фрегата "Дръзки" има планирано участие в операцията на НАТО "Сий Гардиън". Българските ВМС ще участват и в противоминни учения на Турция и Гърция. Контраадмирал Михайлов допълни, че очакванията са до края на годината ВМС да получат и още един вертолет, напълно съвместим с тези, с които разполагат.

Дончев съобщи още, че е разговарял с кмета на Варна Иван Портних за възможностите в града да се реализират проекти в сферата на образователната и научната инфраструктура. Идеята е да бъде изграден кампус с образователен център, който да обединява няколко учебни заведения. Необходимата инвестиция щяла да надхвърли 10 милиона лева, тъй като ще трябва да бъде построена нова сграда на Математическата гимназия.

Предстоят мащабни инвестиции в научната инфраструктура - лаборатории, центрове за върхови постижения, паркове, инкубатори, увери вицепремиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във