Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвинение и арест за 72 часа за мъж, направил опит да убие съпругата си

Окръжната прокуратура в Търговище повдигна обвинение  срещу 47-годишния Ж.К.  за опит за умишлено убийство на съпругата си – престъпление по член 115, във връзка с член 18 от Наказателния кодекс. Той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор. В понеделник, 15 февруари 2016 г., Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Ж.К.

Сигналът е за тежкото престъпление беше подаден на 11 февруари 2016 г. около 10,10 часа, че в магазин в Търговище мъж е намушкал с нож съпругата си, която работела там, а след това направил опит със същия нож да се самоубие.

Както съобщи пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна, Ж.К. нанесе удар с нож в коремната област на съпругата си, а след това се самонарани с няколко удара в гърдите. Двамата съпрузи бяха приети в хирургията на търговищката болница, където бяха бяха оперирани и в момента се възстановяват.

Малко преди опита за убийство и последвалия опит за самоубийство между двамата съпрузи имало скандал по повод началото на бракоразводен процес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във