Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвинението срещу Христос Боскос за катастрофата на спирка в Пловдив остава

Второто обвинение за катастрофата на спирка в Пловдив не означава, че прокуратурата няма да поддържа първото повдигнато обвинение на гръцкия гражданин Христос Боскос, съобщи прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура в Града под тепетата, наблюдаваща случая.


На гърка, който се вряза в спирката с колата си и удари 16-годишно момиче, му бе повдигнато обвинение още на третия ден, когато му бе взета мярка за неотклонение "парична гаранция от 3000 лева", каза Илиев. Това, че вчера бе повдигнато обвинение и на втория водач, участвал в произшествието не означава, че прокуратурата се отказва от повдигнатото обвинение на гръцкия шофьор, допълни Илиев. Напротив, днес то ще бъде конкретизирано, ще се прецизира вината и участието на всеки един от водачите в катастрофата, в зависимост от извършените нарушения на Закона за движение по пътищата, с посочени конкретни текстове по обвинението.


След изготвянето на назначената съдебна автотехническа експертиза и извършен сериозен анализ на всички събрани доказателства по делото е било прибегнато и до повдигане на още едно обвинение на втория шофьор, каза Илиев. Обвиненията и на двамата водачи сега са по един и същи член. Нарушенията, описани по обвинението са около един лист, посочи прокурор Илиев. И двамата водачи не са се съобразили с пътната обстановка и не са намалили скоростта. Водачът на мерцедеса, който е правил завой наляво, също не е преценил добре пътната обстановка, за да се увери, че няма никаква опасност. По този начин вината на двамата е обща, каза Илиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във